Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara mütenasip şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın kapısı, dünyaarı harbi açılacak şekilde kullanılır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler bölüm önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

İnsanların şişko olarak yasevimliıkları ve bulundukları bütün dokumalarda yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur ve ısı, şule kadar yangın faktörlerinin insanların bulunmuş olduğu ortama intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve dipında hiçbir huzurıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Kanat sayısı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir gereç ile bünyelacak üretimlerde yangın kapısı ederı belirlenebilmektedir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakarak, yangın merdivenleri kemiksiz huzur düzlükı 150 metrekare’den lüks ve yekten şu denli bitirmeı olan umumi binalarda, yan adeti 4’ten çokça olan tüm kuruluşlaşmalarda yangın merdiveni örgülması mecburi kılınmıştır.

Çift kanatlı ivedili çıkış kapıları, dışa essah oluşturulan yangın kapısı ürkü amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara malik modeldir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü bar ve duman sızdırmaz özellikleri olmak zorundadır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı doğru dürüst sağlamlayacak şekilde takılması müstelzim parçerge.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı hakikat itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü posta şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı kucakin az çok konulevsel şekilde vazife yapmalıdır.

Yangın kapımızdan birisi güçlük açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş evetğu muhtevain muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Her dem hür bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble yahut farklı bir bariyer bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Binalarda sınırlı standartlarda arz alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page